Parentalitat Possitiva


  

  Hem vist la necessitat i l'interès de les famílies en adquirir eines que els ajudin a reconduir situacions complicades en l'entor familiar. També hem detectat el desig en aquestes famílies de ser factors de canvi en el desenvolupament dels fills.

 

Tot i que les famílies desitgem el bo i millor pels nostres fills, molt sovint ens manquen les eines per poder extreure de cada moment d'interrelació una experiència d'aprenentatge valuosa, transcendent i perdurable en el temps.

 

És per això que apostem pel programa de Parentalitat Possitiva que está organitzat en 9 sessions. Aquestes sessions són de 90', desenvolupades un divendres al mes i proporcionen una base teòrica, amb suport d'una pràctica en grup. Tot plegat permet aplicar a casa tot el necessari per ajudar a treure el màxim potencial dels més joves i/o superar els seus dèficits.

 

VINE A NOÛS
 

      Incidim doncs, en la rellevància de que és en la família el millor lloc per potenciar els fills i apostem pel fet que fàcilment cada estona o activitat familiar es pot convertir en un potenciador de valors, pensament reflexiu i motivació.

 

    El Programa de Parentalitat Possitiva és un programa de la Fundació Promoció i Desenvolupament Social (PDS) i amb aquest programa treballem els següents principis:

 

1.- Vincles afectius sans

2.- Establiment de límits

3.- Estimulació de l’aprenentatge

4.- Potenciar l’autonomia

5.- Compartir temps de lleure

6.- Educació sense violència

 

 


Si queremos que nuestros hijos crezcan cognitivamente autónomos y con criterio, si queremos que desplieguen sus alas y se atrevan con los desafíos, si queremos que piensen por sí mismos y busquen la verdad de las cosas…ayudémosles a que se cuestionen lo evidente, a que se hagan preguntas y busquen respuestas, a que no se conformen con lo cómodo.

¡A que construyan su propio conocimiento!

Elena Roger Gamir

 Pedagoga – Solohijos.com